WIN: 2 kaartjes voor Sabrina Starke zingt Nina Simone
Gebruikerswaardering: / 6
LaagsteHoogste 
Geschreven door de redactie   
zaterdag 14 juli 2012 14:12


Een prachtig en gevarieerd muziekspektakel, dat is de juiste omschrijving van de Robeco Zomerconcerten. Tot en met 31 augustus vinden er in totaal 83 concerten plaats in de genres klassiek, jazz, wereld en popmuziek. Vanzelfsprekend is Het Concertgebouw in Amsterdam de thuisbasis van de Zomerconcerten. De belangrijkste namen in deze festivaleditie zijn Al Jarreau, Wouter Hamel, Pekka Kuusisto en Ronald Brautigam. Daarnaast zingt Sabrina Starke Nina Simone, en jij kan erbij zijn! Femmezine.nl mag 2 kaarten voor dit bijzondere concert weggeven.Robeco Zomerconcerten
De 24e editie van de Robeco Zomerconcerten kent een drietal hoofdartiesten. Dit zijn de artiesten die komende zomer meerdere keren zullen optreden, onder wie sterviolist Pekka Kuusisto. Maandag 23 juli vertegenwoordigt deze snarenacrobaat het genre wereldmuziek met een Finse Tango. Zijn laatste performance is op 22 augustus wanneer hij de Vier Jaargetijden van Vivaldi speelt. Pianist Ronald Brautigam laat zich komende zomer inspireren door Beethoven. Samen met het Residentie Orkest speelt de Nederlandse meesterpianist op 8 juli Beethovens Keizerconcert, gevolgd door drie pianorecitals in de Kleine Zaal op 6, 8 en 10 augustus. Zanger Wouter Hamel meldt zich dit jaar twee keer in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Op 28 juli neemt Hamel zijn muzikale generatiegenoten mee en op 15 augustus brengt hij zijn nieuwe album Lohengrin met orkest ten gehore.


Artiesten
Met 83 concerten staat er nog veel meer moois op het programma. Zo kunnen er concerten worden bezocht van violiste Simone Lamsma, violiste Liza Ferschtman, bandoneonist Carel Kraayenhof, pianiste Hélène Grimaud en jazz-zangeres Madeleine Peyroux. Ook zijn er optredens van Jeroen van der Boom, dirigent Daniele Gatti, sopraan Nelly Miricioiu, dirigent Yannick Nézet-Séguin, violist Leonidas Kavakos en is het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons dit jaar twee keer te bewonderen. Bijzondere werken die worden opgevoerd zijn onder andere Dvořáks Negende symfonie, Händels Water Music, Rachmaninoffs Tweede pianoconcert, Dvořáks Celloconcert, Griegs Pianoconcert en Tsjaikovski’s Vioolconcert. Het Classic FM-concert staat gepland op 19 augustus met de Belgische Kamerfilharmonie.


Robeco JazzClub
De Robeco JazzClub zorgt traditiegetrouw iedere vrijdag voor een zwoele, zomerse jazzavond in de kelder van Het Concertgebouw. Wekelijks vinden hier twee sessies om 19.30 uur en 21.30 uur plaats en kan er een uur lang worden genoten van jazzy sounds. Dit jaar staan er optredens van onder meer het Benjamin Herman Trio, Jesse van Ruller, Fay Claassen, Eef van Breen, Randal Corsen en Angelo Verploegen op het programma. Een absolute must voor alle jazzliefhebbers!

Winnen!
Sinds Sabrina Starke in 2006 de Talent Night won is het hard gegaan. De in Paramaribo geboren Nederlandse singer-songwriter maakte indruk met haar eerste solo-cd. Prompt kreeg Starke een contract bij Blue Note en de Edison Publieksprijs. Ondertussen eert ze haar roots en haar grote voorbeelden. Vandaar dat Sabrina Starke met Amerikaanse jazzvocalist, songwriter en musicalster Gregory Porter en de jonge Britse jazzsensastie Zara McFarlane een ode brengt aan Nina Simone. De Amerikaanse singer songwriter en burgerrechtenactiviste Nina Simone vond het altijd vervelend als ze tot de jazzvocalisten werd gerekend. Simone zelf rekent zich met hits als My baby just cares for me en Ain’t got no - I got life liever tot de blues- en soulzangeressen. Dat deze ingrediënten belangrijk zijn in het werk van Nina Simone bewijst Sabrina Starke met haar gasten Gregory Porter en Zara McFarlane in een avond herkenning, stoere swing en melancholische blues. Wil jij bij het het concert van Sabrina Starke op 26 juli om 22.30 uur aanwezig zijn? Mail dan vóór 23 juli je gegevens naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (alleen geregistreerde lezeressen maken kans).

Succes!

Robeco Zomerconcerten
Het Concertgebouw, Amsterdam
Van vrijdag 29 juni tot en met vrijdag 31 augustus 2012
Ticketprijzen variëren van €11,- tot €54,- (exclusief servicekosten)

 

 

Reacties 

 
#1 Stephanie 24-07-2012 10:26
Lieve lezeressen, deze actie is gesloten. De winnares heeft persoonlijk bericht ontvangen.