Keukenprinses
MonChou patisserie van Peter Scholte
Gebruikerswaardering: / 21
LaagsteHoogste 
Geschreven door Stephanie Koenen   


Deeg kneden, eitjes kloppen, beslag mixen, koekjes maken, taartjes bakken en niet te vergeten: proeven... ik vind het héérlijk. Dat wil zeggen: op mijn gemakje, er een uurtje (of 2) voor uittrekken, verbaasd kijken wanneer iets niet lukt - ik had toch echt alles volgens het recept gedaan? - en puur genot wanneer het baksel exact uit het oventje komt zoals het hoort. Nee, een topbakster ben ik niet. Daarom was het extra spannend om een MonChou Patisserie Workshop te volgen van chef-patissier Peter Scholte. 
Recept: cupcakes met citroen
Gebruikerswaardering: / 13
LaagsteHoogste 
Geschreven door Stephanie Koenen   
dinsdag 10 april 2012 12:16


Met Pasen wilde ik iets lekkers uit mijn oventje toveren wat ook nog iets met Pasen te maken zou hebben. Ik koos voor heerlijke frisse gele citroen cupcakes. De gele kleur die ik verwachtte, viel een beetje tegen, maar de smaak was heerlijk!


 
Natuurlijk eten: minder suiker
Gebruikerswaardering: / 5
LaagsteHoogste 
Geschreven door Irene van Gent   
donderdag 05 april 2012 14:48


Er komen steeds meer berichten over hoe slecht suiker voor je is. Door sommige voedingsdeskundigen wordt het als zeer verslavend benoemd en er zijn zelfs mensen die suiker vergelijken met cocaïne. En wat lang niet iedereen weet is dat suiker echt overal in zit.


 
Natuurlijk eten: recepten met avocado
Gebruikerswaardering: / 7
LaagsteHoogste 
Geschreven door Irene van Gent   
dinsdag 20 maart 2012 09:11


Vorige week schreef Irene van Gent over de avocado, een supergezonde vrucht die iedereen beter zou moeten leren kennen. Om ons daarmee op weg te helpen, geeft Irene ons deze week drie heerlijke recepten. De gevulde avocado met garnalen, de gevulde avocado met groene linzen én zalm met  avocadomascarponemousse!

 
Ben & Jerry's Free Cone Day
Gebruikerswaardering: / 4
LaagsteHoogste 
Geschreven door de redactie   
donderdag 15 maart 2012 12:07


Er waren eens twee hippies die in 1979 besloten om heel erg lekker ijs te gaan maken. Hun ijssalon liep als een trein. Daar waren ze zo blij om, dat ze precies een jaar later Free Cone Day in het leven riepen, een dag waarop ze aan al hun klanten gratis ijs uitdeelden. Free Cone Day bestaat nog steeds, ook in Nederland! Dit jaar op 3 april en de fans mogen zelf kiezen waar de ijskarren van Ben & Jerry's naartoe rijden. 

 
Natuurlijk eten: avocado’s
Gebruikerswaardering: / 4
LaagsteHoogste 
Geschreven door Irene van Gent   
dinsdag 13 maart 2012 08:53


Avocado’s vallen onder de supergezonde vruchten. Het is niet een typisch Nederlands product, maar in vrijwel alle supermarkten in Nederland kun je de avocado wel vinden. Schroom niet om de avocado eens uit te proberen als je dat nog niet hebt gedaan, want de smaak is heerlijk en je kunt er geweldig mee variëren.

 
Natuurlijk eten: koken met restjes
Gebruikerswaardering: / 6
LaagsteHoogste 
Geschreven door Irene van Gent   
vrijdag 24 februari 2012 12:38


Ik vind het zonde om eten weg te gooien. Als ik me bedenk dat ze aan de andere kant van de wereld omkomen van de honger en dan zelf eten weggooien? Ik ben ook niet heel strikt in het gebruik van houdbaarheidsdata. Ik ruik eerst wel aan een pak melk of het nog goed is, in plaats van het direct weg te gooien als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

 
Natuurlijk eten: sesamrepen
Gebruikerswaardering: / 8
LaagsteHoogste 
Geschreven door Irene van Gent   
vrijdag 24 februari 2012 12:24


Irene van Gent is schrijver en kok en gek op gezond en lekker eten. Ze heeft een aantal jaren in het buitenland gewoond en gewerkt: Oostenrijk, Frankrijk, Griekenland en Italië. Hier maakte ze kennis met andere culturen en hun cuisine. Haar ervaringen vertaalt deze keukenprinses voor Femmezine in smaakvolle artikelen en recepten. Deze week leert Irene ons hoe we sesamrepen moeten maken.

 
Intense M&M's
Gebruikerswaardering: / 8
LaagsteHoogste 
Geschreven door Stephanie Koenen   
donderdag 16 februari 2012 23:09Ook zo'n enorme chocofanaat? Dan kan je met M&M's nu nog intenser je hart ophalen. Op Valentijnsdag werd een nieuwe smaak geïntroduceerd: Intense. De hemelse sensatie doet zijn naam zeker eer aan, de chocootjes zijn heftig! 
Natuurlijk eten: lekker en gezond!
Gebruikerswaardering: / 7
LaagsteHoogste 
Geschreven door Irene van Gent   
dinsdag 14 februari 2012 19:22


Eten is een belangrijk onderdeel van het leven. Tegelijkertijd is eten een ondergeschoven kindje van deze maatschappij. Het is iets wat vaak snel en gemakkelijk moet en dat terwijl het veel leuker en lekkerder is om écht te eten. Ik noem het NATUURLIJK eten: echte verse producten kopen, het liefst zo dicht mogelijk bij de bron, tijd nemen om de gerechten klaar te maken en vooral tijd maken om met aandacht te eten, zonder afleiding van televisie, telefoon of computer.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5