Recept: minitaartjes
Gebruikerswaardering: / 9
LaagsteHoogste 
Geschreven door Stephanie Koenen   
woensdag 28 december 2011 15:53


De dagen waarin we ons drukmaken om culinaire hoogstandjes, perfecte menu's en verrassende recepten zijn voorbij. Nu is het tijd voor de evaluatie! Zelf heb ik slechts 1 nieuw recept getest: een minitaartje met tomaatjes en brie. Omdat deze in de smaak viel, wil ik het graag met jullie delen. Het is namelijk ook zeker een hapje dat je met Oud & Nieuw kunt serveren.



Recept
Het recept voor de minitaartjes had ik uit de Boodschappen gevist. Dit boekje is in ieder geval verkrijgbaar in supermarkt Deen. Omdat het er op het eerste gezicht makkelijk uitzag, vond ik het geschikt om zonder testbaksel tijdens de tweede kerstdag te bakken. Het bleek een succes!

Benodigdheden (voor 4 personen)

 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram brie
  • 20 gram geschaafde amandelen


Bereidingswijze

  • Verwarm de olie en fruit de sjalotjes in ongeveer 5 minuten lichtbruin;
  • Voeg de tomaatjes en suiker toe en roerbak 1 minuut;
  • Voeg de balsamico toe en breng het geheel even aan de kook;
  • Laat de tomaatjes afkoelen en breng ze op smaak met peper en zout;
  • Laat het deeg ontdooien;
  • Druk de plakjes in kleine ingevette taart- of muffinvormpjes en prik met een vorm gaatjes in de bodem;
  • Verwarm de oven voor op 200 graden;
  • Vul de vormpjes met de tomaatjes en verdeel hierover de brie;
  • Bestrooi met de amandelen en bak de taartjes in ongeveer 10 minuutjes.


Pluspunt: de smaak was raak!
Minpunt: de bovenkant werd mooi krokant zoals het hoort, de bodem en zijkanten bleven echter een beetje zacht. Misschien dat ik de volgende keer geen vormpjes gebruik, maar het gevulde deeg gewoon op de bakplaat leg. Dan wordt het aan alle kanten gelijkmatig gebakken.

 

Reacties 

 
#1 corry 29-12-2011 20:35
Ze lijken me heerlijk, ga het proberen.