Waar gaat die tas naar toe?
Gebruikerswaardering: / 9
LaagsteHoogste 
Geschreven door Chantal Kolleman   


Tassen, de meeste dames onder ons kunnen er (net als van schoenen) niet genoeg van krijgen. Maar probeer wel te voorkomen dat er gedacht wordt ´Wat een leuke tas!´ , zonder dat men ziet van wie die tas eigenlijk is. Dat kan namelijk betekenen dat wat je wilt communiceren toch niet helemaal goed overkomt. Maar een mooie tas kan je ook in balans brengen en je uitstraling versterken.


Kies de juiste tas
Het is geen echte ´must´, maar het staat mooi als je tas, ceintuur en schoenen op elkaar zijn afgestemd. Dit kan door te kiezen voor dezelfde kleuren of materialen of door gebruik te maken van één stijl. Pas ook de grootte van de tas aan je postuur aan. Ben je klein, draag dan geen kingsize tas. Zorg er ook voor dat de lengte van je schouderband niet te lang is.

Welk model?
Ook het model is belangrijk bij het in balans brengen van je uitstraling. Vermijd bij grotere borsten of brede schouders het zogenaamde ‘postbodemodel’ , waarbij de hengsels van de tas je bovenlichaam kruisen. Kies dan liever voor een schoudertas die op je heupen eindigt. Zo trek je de aandacht naar beneden in plaats van naar je bovenlichaam. Wil je juist je brede heupen verbergen, kies dan voor een model met kortere hengsels. Kies als je wat zwaarder bent voor een tas van stevig materiaal.

Hoe te dragen?
Verschillende modellen tassen vragen om verschillende manieren van dragen. Een grote tas met een kort hengsel draag je in de binnenkant van je elleboog. Een (platte) tas met een lange schouderband kun je recht of schuin over je schouder dragen. Een klein tasje of enveloppetasje draag je in je (linker)hand. Een tas in de vorm van een buidel kun je schuin over je schouder dragen of – als hij niet zo groot is – in je hand.


Maatwerk
Helaas is de ideale tas voor jou niet altijd even gemakkelijk te vinden. Maar daar is een oplossing voor! Vanaf nu is het mogelijk om door De C van... de perfecte tas te laten maken. Neem voor inspiratie een kijkje in de Etsy-shop van De C van... of neem contact op voor een persoonlijk advies.